Blog week 52: de zoete verleidingen

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 19:47

Mijn blog voor week 44 stond al klaar. Over de herfst, de wintertijd die net ingegaan was en de dagen die steeds korter worden. Helaas werd ik echter begin november ziek, behoorlijk ziek, en is de blog ongebruikt blijven staan op een plek waar niemand deze kon lezen.

Inmiddels zijn we vele weken verder, voel ik langzaam aan de energie terugkeren, zijn we in de winter beland en hebben we de kortste dag inmiddels gehad. Waar ik echter nog niet zoveel van merk want op het moment dat ik dit schrijf is het nat, grijs en grauw buiten.

Hoe fijn is het echter om je juist nu warm aan te kleden, en met regenjas of paraplu lekker naar buiten te gaan. Voor een wandeling, of om te sporten. Dus om juist nu te bewegen, frisse lucht op te doen en de broodnodige vitamine D op te snuiven.

Hoe fijn is het om na een uur, of liever nog langer, thuis te komen in een huis waarbij wellicht de kerstboom staat, de kaarsen klaar staan om aan te steken. En je moe maar voldaan in een stoel te nestelen met een warme kop thee of koffie.

Lastige in deze tijd is dat wat lekkers bij dat warme drankje iets vaker wordt genomen. Want er liggen nog restjes van de kerst, en in de winkel ligt er nog zoveel verleidelijks wat er om vraagt mee naar huis te worden genomen.

Op zich is het natuurlijk helemaal niet erg om een keer wat lekkers te nemen bij de koffie of thee. Of om een keer te genieten van een beker lekkere chocolademelk. De truc is alleen om dat niet elke dag te doen. Een stuk fruit is natuurlijk de beste keuze. Er zijn nog volop blauwe bessen, frambozen smaken als snoepjes, mandarijnen zijn heerlijk op dit moment en met banaan kan je volop variëren. Ligt er toch nog chocolade, of gebak? Leg het stukje chocolade in klein bakje, waar je bijvoorbeeld een theezakje op zet, of pak een schoteltje wat hoort bij een espressokopje en leg daar een stukje koek of gebak op. Neem kleine hapjes, zodat je er evengoed lekker lang van kan genieten.

En voor het vieren van oudjaar: ik las vandaag in een blad dat je ook oliebollen kunt bakken in de oven. Dat scheelt heel wat vet… Deze week ga ik het uitproberen. Ik laat jullie weten of het is gelukt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.