Blog week 42: recepten aanpassen zodat het bij je past

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 18:44

In mijn vorige blog vertelde ik over het dwalen op het web door de reclames die je overal tegenkomt. Ik kom daarbij veelal terecht op pinterest, waar onnoemelijk veel recepten te vinden zijn.

Daar doe ik enorm veel ideeën op. Of het nu gaat om fijne ontbijt ideeën, lekkere lunchgerechten, heerlijke taarten, pasta’s of noem maar op.

Het lastige is alleen als je bepaalde voedingsmiddelen niet verdraagt, of er een product in zit waar je niet zo van houdt, je wel de nodige aanpassingen moet doen. Door mijn dieet en kennis van voedingsmiddelen heb ik hiermee door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan.

Het weglaten van de dingen die je niet goed verdraagt of liever niet eet en dit vervangen door andere voedingsmiddelen vergt echter wel het nodige onderzoek. Want het is wel de bedoeling dat hetgeen je eet, behalve het bevatten van voldoende voedingsstoffen, daarnaast ook nog lekker is. 

Om een simpel voorbeeld te geven. In een recept van havermout met melk vervang je deze natuurlijk heel eenvoudig door een plantaardige product zoals amandelmelk, soyamelk of kokosmelk. Zit er suiker in verwerkt? Als je hiervoor in de plaats banaan toevoegt heb je een natuurlijke suikervervanger. Wordt de pap in het recept warm geserveerd maar wil je liever een koud ontbijt? Maak er een overnight-oat van door het de avond van tevoren klaar te maken en in de koelkast te zetten. Hierdoor wordt de havermout zachter en beter verteerbaar, én bespaar je ook nog tijd in de ochtend. Wat vers fruit, nootjes, kaneel of waar je maar van houd toevoegen en klaar ben je.

En wil je toch liever een warme pap, dan verwarm je deze vanuit de koelkast een paar minuten in de magnetron. Dan wel zonder het verse fruit zodat je deze als herkenbaar fruit terugvindt in plaats van een soort opgeloste jam in de havermout.

Vind je het lastig om recepten om te toveren tot iets wat bij jou past? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.