BLOG week 40: KEUZES MAKEN

Ken je dat? Je staat op in het weekend, geniet van een lekker ontbijt en bedenk ondertussen wat je allemaal wilt doen op je vrije dag.
Bij mij variëren de dingen van ramen lappen, strijken, stofzuigen of andere noodzakelijke dingen tot winkelen, musea bezoeken, wandelen enzovoort.

Om te kijken of er nog mooie exposities zijn pak ik vervolgens mijn chromebook. Zodra ik google open en op zoek ga vliegen de reclames, over van alles waar ik eigenlijk niet naar opzoek ben, me om de oren. 
Afbeeldingen van heerlijke taarten, pasta’s, ontbijtgerechten…. noem maar op. 

Niet zo gek dat die tevoorschijn komen want dat zijn dingen waarnaar ik vaak kijk op internet Het verleid me om te klikken op de afbeeldingen, op de recepten. Voor ik het weet zit ik lang, te lang met mijn chromebook op schoot (mijn kinderen noemen me niet voor niets een workaholic). De halve dag verdwijnt als sneeuw door de zon. Waardoor de meeste dingen die ik wilde doen niet meer kunnen want de tijd is te kort. Zo jammer.

Inmiddels doe ik het anders. Als mijn hersenspinsels te veel worden, schrijf ik op wat ik allemaal van plan ben. Vervolgens kijk ik wat ik allemaal met elkaar kan combineren.
Zoals het bezoeken van een museum en het wandelen. Een top combinatie want op die manier kom ik aan mijn beweging en pak ik gelijk een stukje cultuur mee.

En als ik voor vertrek nog even snel de stofzuiger door het huis haal kom ik aan het eind van de dag in elk geval in een schoon huis terug. Heb ik toch nog iets van mijn lijstje af kunnen strepen, en blijft de rest staan voor een volgend keer.