BLOG WEEK 37: voeding die bij je past

Voeding is een super belangrijk onderdeel van het dagelijks leven voor bijna alle mensen op deze aardbol. Dat is toch een grappige gedachte. Waar iemand ook leeft of woont, wat je ook doet, of je nou rijk of arm bent, eten moet iedereen.

Wat we eten, hoe we eten of hoeveel we eten, dat is voor iedereen anders.
De één eet omdat het moet, de ander eet omdat het lekker is. De één eet graag alleen, of met het gezin terwijl de ander geniet van etentjes met veel mensen.
De één houdt van een uitgebreid ontbijt terwijl de ander voor de middag nauwelijks een hap naar binnen krijgt. En de één lijkt van 1 hap meteen te zwaar te worden terwijl de ander onbeperkt lijkt te kunnen eten zonder een gram aan te komen.

Dit zo schrijvende zijn er nogal wat verschillen. Wat ook weer niet zo gek is. Want alle mensen zijn ook verschillend. Gelukkig wel. Stel je voor dat iedereen hetzelfde is. Dat zou een saaie boel worden. Al zou je op sommige gebieden wel willen dat het iets eerlijker verdeeld is.

Op eetgebied echter is er veel mogelijk. Als je eenmaal weet wat je valkuil is, of wat voor jou wel werkt maar voor een ander niet, kan je heel veel bereiken.

Met een beetje hulp, iemand die je daarin kan begeleiden, kan steunen.

En dat is nou net wat ik zo leuk vind aan het beroep Voedingsconsulent. Het samen uitzoeken wat voor iemand werkt, qua eten maar ook qua bewegen. Zodat op die manier het doel bereikt kan worden wat voor iemand voor ogen heeft.

Ik heb onwijs zin om met mijn energie heel veel mensen te kunnen helpen.